.

عده طرق لعمل دجاج سويت اند ساور الصيني Sweet and Sour chicken


دجاج سويت اند ساور الصيني Sweet and Sour chicken




المقادير :

صدور دجاج
بصلة متوسطة
3 ملاعق طعام زيت
400 جرام اناناس قطع مع العصير
150 جرام خضروات مشكلة سوتية
نصف كوب عصير طماطم
ملعقة صلصة طماطم
2 ملعقة طعام صويا
ملعقة صغيرة عسل
3 ملاعق طعام خل
نصف مكعب مرقة دجاج
ملعقة طعام دقيق ذرة او نشا

الطريقة :

نقطع الدجاج مكعبات ثم ننقعه في عصير الاناناس مع الخل و عصير الطماطم
و الصلصة و الصوياو العسل و نذوب مكعب الدجاج في قليل من الماء الدافئ
ونضيفه للوعاء مع الدجاج و نخلط جيدا
نقطع البصل و نحمره لمدة 5 دقائق الى ان يصبح ذهبي اللون
ثم نضيف بقية الخضروات و قطع الاناناس ونطهو لمدة 5 دقائق
الى ان تتبخر السوائل منها ثم نرفعها و نضعها جانبا
نرفع الدجاج من الخليط ونجففه ونضعه في المقلاة ونطهو الى ان
ينضج الدجاج ثم نضع معه الخضروات ونقلب ملعقة دقيق مع الخليط
ونضيفه للمقلاة مع التقليب لمدة 5 دقائق من الممكن اضافة
قليل من الماء اذا كان الصوص سميك يقدم فورا مع الرز

بالعافية عليكم يارب


طريقة اخرى :-

ربع كيلو صدور دجاج فيليه مقطع مكعبات
معلقة كبيرة نشا
معلقة صويا صوص
معلقتين زيت
فصين ثوم
فلفل الوان مقطع
جزر مقطع
بصل اخضر مقطع
اناناس مقطع مكعبات
الصوص(3ملاعق كبيرة كاتشب+معلقتين كبيرة صويا صوص+معلقة صغيرة سكر+معلقة صغيرة خل+معلقة كبيرة نشا +ربع كوب ماء+ربع كوب عصير اناناس+معلقة صلصة)
الطريقة :
اخلطى مكعبات الدجاج مع معلقة النشا ومعلقة صويا ورشة ملح وفلفل اسود
ثم فى طاسة على النار نضع معلقة الزيت ولما تسخن نضع قطع الدجاج حتى يصبح لونها دهبى مع التقليب على الجانب الاخر ثم نشلها فى طبق
فى نفس الطاسة نضع معلقة الزيت الاخرى ثم الثوم المفروم ونقلب دقيقة ثم نضيف الفلفل الالوان والجزر والبصل مع التقليب والاناناس المقطع ونقلب دقيقة ثم نضيف الصوص ونقلب ونعيد قطع الدجاج تانى للطاسة ونقلبها ونتركها 10 دقايق على نار هادئة ثم تقدم

طريقه تالته :_

فراخ سويت آند سور بالصويا صوص
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ
معلقه صوصا صوص ( تلاقيها فى أى سوبر ماركت كبير )
جنزبيل مفروم ولو معندكيش يبق جنزبيل مطحون
بهارات
معلقة سكر كبيرة
معلقه نشا
فلفل أحمر حامى مقطع قطع صغيرة
معلقتين زيت زرة 5
5 فصوص ثوم
معلقه خل
الطريقه يا قمرات
تسخنى الزيت فى طاسه عميقه وبعدين تحطى الفراخ بعد ما تقطعيها مكعبات
وتشوحى الفراخ فى الزيت وبعدين تحطى الثوم المفروم والجنزبيل وتشوحى وشمى بقى الريحه الجنان وبعدين تضيفى معلقه الخل والسكر وحبة مايه فى كبايه وتقلبى السكر لغياه ما يدوب وبعدين تحطى المقدار ده على الفراخ اللى على النار وتقلبى وتحطى التوابل والفلفل الحامى وتسبيهم يستو وبعدين تضيف معلقه النشا اللى مدوبه فى حبة مايه صغيرن لغايه ما تستوى النشا لمدة دقيقتين وبعدين تضيفى آخر حاجه الصويا صوص وتقلبيها كويس
وتكلى أحلى أكله بجد تحفه
وتقدمى معاها الرز البسماتى بالخضار وإليكم الطريقه بتاعته عشان متقولوش حرمتكم من حاجه
المقادير
رز بسمتى على قد عددكم يعنى الكميه ترجع ليكى
تنقعى الرز البسمتى أول ما تصحى من النوم ودى سر من أسرار طبخه عشان يستوى كويس ويبقى مفلفل فى نفس الوقت
وبعدين لما تيجى تضبخى جهزى ربع كوب بسله جزرة مقطعه ناعم ذى بتاعت السلطه بصله متوسطه الحجم ربع معلقة جنزبيل أو بهارات اللى تحبيه
ومعلقتين زيت زرة صفرا للى معندهاش مش مهم
الطريقه
تشوحى البصل بعد ما تقطعيها ناعم طبعا فى الزيت بس تدبل إوعوا تصفر لا يبقى رز سمك ههههههه
المهم تقومى ضايفه البسله والجزر وتقلبيهم وتحطى البهارت وتضيفى حبة مايه عشان تستوى الخضار وبعدين تضيفى الرز بعد ما تغسليه كويس قوى لغاية ما ميته تبقى شفافه تمام وبعدين تضفيه للخضار وتقلبيهم كويس وتضيفى المايه المغليه ليه
يعنى يدوبك تغطيه والملح وتسبيه يغلى ثم تهدى عليه يعنى ذى الرز العادى وكلى بالهنا والشفا

طريقه اخرى :_

المكونات

لحم صدور دجاج مخلى مقطع مكعّبات
2ملعقة زيت النباتي
1/2 كأس قطّع فلفل أخضر
1/2 كأس قطّع فلفل أحمر
كوب جزر مقطع شرائط طويله
فصّ ثوم 1، مفروم
ملعقة 1 نشا ذرة
1/4 كوب من صلصة صويا
8 اونصات قطع أناناس،بدون عصير
ملعقة خلّ 1
ملعقة سكر أسمر
1/2 ملعقة زنجبيل الأرضي

الطريقة : - 


قم بتحمير الدجاج في الزيت في مقلاة كبيرة على حرارة متوسّطة. أضف فلفل أخضر، فلفل أحمر وجزر وثوم واقليّهم لدقيقه او دقيقتين.

امزج نشا الذرة مع صلصه الصويا سويا و اخلطهم جيدا؛ صبّ الخليط إلى المقلاة، سويّة مع الأناناس والسائل وخلّ وسكّر وزنجبيل. حرّك سوية حتى الغليان.

ثم ضفهم معا

مترجم من موقع الطعام الصيني بالانجليزيه

بالنهايه ان اختلفت الطرق النتيجه بتكون قريبه اختاري
الاريح ليكي 



وهذه اخر طريقه يمكن تكون اوضح طريقه
دجاج حامض حلو   Sweet and Sour chicken

في هاي الوصفه السر مو بس بافضل المكونات السر بطريقه الطبخ .. هون لازم نكون كتير دقيقين يعني لازم يكون كل شي ع اعلى نار ممكن .. لازم نكون محضرين كل  قبل ما نبلش طهي .. افضل شي لهل اكله انو نستخدم مقلاه صينيه طبعا رح تعطينا نتيجه افضل من العادي ..

بهل وصفه انا بستخدم بالعاده حتي اكون صريح معكم دجاج جاهز بوب كورن ومو بس انا اللي بستخدمو المطاعم كمان بستخدمو الجاهز بهاي الوصفه بالتحديد لانها بتعطيني نتيجه اطعم بكتير من صدر الدجاج العادي
اذا استخدمو دجاج بوب كورن واللي ما عندو هلئ بنعطيه الطريقه بصدر دجاج عادي ...

للدجاج : صدرين دجاج مقطع مكعبات
           2 ملعقه صغيره صويا صوص
          2 فص ثوم مقطع صغير
          2 ملعقه صغيره نشا
          رشه سكر _ رشه ملح _ رشه فلفل

صوص الحامض حلو :
      نص كوب مرق دجاج او ماء
      3 ملعقه كبيره كتشب
      2 ونص ملعقه صغيره نشا
       2 ملعقه كبيره خل
      2 ملعقه كبيره صويا صوص
      ملعقه ونص كبيره سكر
      رشه ملح

الخضروات :
بصله مقطع مكعبات
 كوب اناناس مقطع مكعبات
فلفل احمر حلو مقطع مكعبات
فلفل اخضر حلو مقطع مكعبات
2 ملعقه كبيره زنجبيل مفروم
2 ملعقه كبيره ثوم مفروم

الطريقة :
اخلط كل مقادير الدجاج واحطها ع جنب
كمان صوص الحامض حلو اخلط كل مقاديرو واتركها ع جنب
احضر كل شي حولي من خضروات والزنجبيل والثوم كل شي لازم يكون جاهز جنب النار
 احط زيت واقلي الدجاج ع حراره عاليه كتير لحد ما يستوي واشيلو من علي النار وازيد زيت لو ما كان في زيت كفايه واحط البصل لنص دقيقه ثم اضع بقيه الخضار والاناناس واقلبهم لحد ما يذبل شوي بعدين بنحط الزنجبيل والثوم واحرك لحد ما تطلع ريحتهم بعدين بنحط الدجاج والصوص واضل احرك لحد ما يثقل الصوص واحط رشه ملح صغيره بالاخر ورشه فلفل 

من فضلك شارك هذا الموضوع اذا اعجبك

ضع تعليقا أخي الكريم

. جميع الحقوق محفوظة حياة احلى ©2014-2015 | ، حياة احلى . Privacy-Policy | حياة احلى